07 januar 2012

lærer 2012

Vollerslev efterskolen




RASMUS _Michael







Politikerne har forbudt rygning på folkeskolerne. Det har de ikke på efterskolerne. Alligevel ser det ud til, at efterskolerne er længere fremme med at ændre på elevernes rygekultur, viser ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.

60 procent af landets efterskoler har totalt rygeforbund for eleverne, mens det kun gælder for 42 procent af folkeskolerne. Her kan eleverne nemlig forlade matriklen for at ryge.

»Problemet for folkeskolerne er, at der er et lovkrav, som har gjort rygning forbudt på matriklen, men uden for må eleverne gerne ryge, og det sker i vid udstrækning. Efterskolerne derimod har været igennem en helt andet debat om rygekultur, som folkeskolen fortsat har til gode. Derfor viser det sig nu, at efterskolerne ser ud til at være længere fremme,« siger projektleder Poul Degnsøe Jensen fra Kræftens Bekæmpelse.

For år tilbage viste undersøgelser, at efterskolerne fik flere rygere i løbet af et skoleår. Men en massiv indsats på efterskolerne har vendt dette billede totalt.







Hejhej. ;)

Jeg bor ved siden af en efterskole..

Derovre er de ikke så opmærksomme på om eleverne ryger eller ej, eller det skal så sige nogle af lærerne er selvfølgelig. ;)

Jeg kender alle eleverne derovre, de gør det i smu, og det lykkedes fint for dem. :D

Jeg tror ikke det er så nemt at finde en efterskole hvor det faktisk er tilladt.

Du har ikke overvejet at stoppe? :)

Gal, det er altså bare så pisse usundt at ryge !

Nårh ja, efterskolen hedder Lille Vildmose Efterskole. :)